Weekend Cottessen 2018

Vrijdag 16 augustus om 8:00 u. werd het startsein gegeven voor weer een memorabel weekend van wtc-mtb den-eel.
De asfaltvreters hadden een 120 km lange rit naar het weekendverblijf in Cottessen (Vijlen-NL) voor de boeg.
De MTB-ers hadden intussen hun aluminium of carbonnen ros in de vrachtwagen geladen om na een ritje van een kleine 2 uur in Cottessen aan te komen. Ter plaatse werden er direct voorbereidingen gemaakt om de eerste tocht aan te vatten.
Om 10:30, na 300 meter en de eerste beklimming, was het al tijd om een korte koffiepauze te nemen in de Buitenlust.
Omdat de keuken pas open ging om 11u. werd de rit snel verder gezet, intussen was het lichtjes beginnen regenen maar dat kon de pret niet drukken. Na een leuke rit, kwam de meute aan in Mheer (NL) en daar stopten we om wat op krachten te komen en dus wat te eten en te drinken. Binnen de kortste keren was alles veroberd en konden we onze rit terug aanvangen. Een uurtje en enkele mooie beklimmingen later, viel het plots iemand op dat we een teamgenoot misten. Onze goeie ouwe Ed was nergens meer te bespeuren en dus moest er een zoekactie worden opgezet. De volledige route tot in Mheer werd helemaal uitgekamd, maar geen Ed te vinden en ook geen contact via de GSM. Lichtjes ongerust werd er beslist om in twee groepen terug naar het verblijf te rijden. Daar aangekomen vonden we onze verloren zoon terug! Hij had onderweg ruzie gekregen met zijn ketting en daarna de verkeerde route gevolgd en toen hij de rest niet meer kon vinden of bereiken was hij maar terug 'huiswaarts' gefietst. Nadat de bagage werd uitgeladen en iedereen zich had geïnstalleerd en gedouchet, werden de eerste jupkes soldaat gemaakt, het gerstennat zou nog rijkelijk vloeien die avond!
De wielrenners hadden intussen geroken dat het eten klaar was want na een rit van 10 uur, met de nodige terrasjes uiteraard, kwamen ze rond 18.00 u. ook binnen gereden.
Op dag twee vertrokken de MTBers vol goede moed en onder een blauwe hemel voor een vooraf uitgestippelde rit van 80 km en 1200 hoogtemeters richting omgeving van Gulpen. Een beetje overmoedig bleek achteraf want inclusief de pitstops voor drinken en eten bleek er niet voldoende tijd om de volledig rit af te maken. De verkorte route, met o.a. een drankstop in het ook in Ravels-Eel wereldberoemde Hijgend Hert, zorgde toch nog voor voldoende kilo- en hoogtemeters om de beentjes te pijnigen.
's Avonds was er dan een BBQ en een gezellig onderonsje met gelach en gezang (hallo meneer de uil!) tot in de late uurtjes.
Op dag drie werd de zwarte route vanuit Mechelen nog aangevangen, de wegrenners waren intussen al huiswaarts vertrokken. Enkele kuitenbijters maar over het algemeen een mooie rit om mee af te sluiten.
Na het opfrissen werden de fietsen terug in de vrachtwagen geladen, dit wel met de nodige moeite omdat de camionette van Leo niet meer beschikbaar was want de sleutel was kwijtgeraakt. Terug in Ravels-Eel bij Van Dun werden de suikers aangevuld en bij frituur Den Eel konden we rond 18u. nog een lekker frietje gaan steken als afsluiter.

Het is weer voorbij, het weekend der weekends. Blij dat we mee geweest zijn, moe maar voldaan !
Bedankt aan ons bestuur om dit weer allemaal te regelen en bedankt aan iedereen om er weer een tof weekend van te maken.
Sommigen onder ons hebben er zelfs een vriend aan overgehouden en weten nu dat ze hun T-Shirt best niet in hun broek steken maar het er uit laten hangen. Chocomousse zal nooit meer hetzelfde smaken en als ik een bakkerij binnenkom en er staat niemand in de winkel dan koop ik zeker niets met pudding in. Maar denk eraan: what happened in Vijlen, stays in Vijlen !

ps: meer foto's in het fotoalbum.

Reacties

Top gedaan Peter alleen frituur de peel bestaat niet meer en is nu den eel .

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer