Graag had ik u onze wielerclub van Ravels-Eel even voorgesteld.
Wij zijn opgericht in 2009 door een groep gedreven fietsers die de handen in elkaar sloegen met als gevolg een club met pit,voor wielertoeristen en mountainbikers. Het succes was dat wij direct van start gingen met een 50 tal leden aangesloten bij de VWB.
Wekelijks gaan we trainen in groep onder het motto samen uit samen thuis. Voor de wielertoeristen is dit het geval op donderdag vanaf dat het lang genoeg licht is, zaterdag en zondag en nu en dan een kermis rit voor de wielen.
De MTB'ers doen dit op dinsdag en donderdag met in het weekend nog een toertocht in de kempen of net iets verder.

Jaarlijks organiseren we in het voorjaar een veldtoertocht die een aanzienlijk aantal MTB'ers aantrekt.We organiseren ook jaarlijks, met Ravels-Eel kermis, een wielerwedstrijd voor Junioren en een heuse kermis rit de dag voordien voor plaatselijke wielertoeristen en clubs verdeeld over een a/b ploeg.
Deze rit wordt volledig begeleid met motards.

Het eelsefietsfuifke is nu ook alle jaren een organisatie van de club en niet te vergeten het super plezante leden feest met de nodige hapjes en vloeiende dranken.
Ik hoor er al veel denken hapjes en drankjes ,ja hoor sinds 2015 hebben wij ook levens genieters er bij gekregen deze fietsen en combineren hapjes en drankjes .
Dat wil zeggen start op donderdagavond en iets verder dan Den helft moet de horeca gesteund worden.

Een club met pit en plezier waar iedereen zich thuis voelt.
Ons motto is en blijft samen uit samen thuis.